VIDEO: Pizzagubben visar hur lätt tjuven tömmer ditt nya blipp-kort

Samhället går med älga-kliv mot att snart bli helt och hållet kontantfritt. Och det är inte många som motsätter sig utvecklingen. För ärlig talat, kontanter...


Samhället går med älga-kliv mot att snart bli helt och hållet kontantfritt. Och det är inte många som motsätter sig utvecklingen. För ärlig talat, kontanter suger. Vem fan går runt med skramlande mynt i fickan år 53 f.ah (2018 med rådande tideräkning alltså. Åter kommer till det sen)?! Som om man skulle köpa sig en kokt bäver på vikinga-marknaden i Birka typ.

Nej, då är jävligt mycket fräsigare flasha ett plastkort över kortmaskinen, bara *blipp*, så är transaktionen färdig! Och vikingamat i all ära, men ingen kokt bäver i hela Svitjod kan slår en maffig kebab-pizza!

Men hör och häpna nu mina vänner, för allt är inte frid och fröjd med blipp-korten. Tydligen så är det ganska lätt att länsa ett sånt kort om man har onda avsikter. Så nu är det inte alls som på den gamla goda tiden där bara gamlingar och nördar blev robbade för att de var lätta att spöa, och det var förutsättning för att sedan kunna lägga beslag på plånboksinnehållet. Nej, nu med den nya metoden är vi alla potentiella offer! 

Och i videon här under visar pizzagubben från Romas Pizzeria i Lilla Edet med föredömlig pedagogik exakt hur lätt det är att skimma ett bankkort med blipp-funktion, helt utan att offret märker någonting.

Nuuu fattar jag varför alla har heltäckande aluminiumfolie-overaller i mina profetior! Bitarna faller på plats en efter en. Vi måste redan mobilisera motståndsrörelsen för år 0, när aphärskarna avtäcker domedagsmaskinen (där av den nya tidräkningen som jag nämnde tidigare – f.ah (före aphärskarna) och e. ah (efter aphärskarna). För ytterligare frågor om vad just du kan göra för kampen, kontakta WZUP eller motståndsrörelsens ledare – landsfader Lamotte. Observera att på grund av sekretess sker kontakten endast genom textfunktionen på swish-överföringar.

Så lätt länsas ditt nya blipp-kort på pengar

Vill du ha mer slösurf, intressanta diskussioner, roliga bilder och balla videos i ditt facebook-flöde så släng in en lajk på WZUP. Tryck på gilla-knappen här under. Do it!


log in

reset password

Back to
log in