VIDEO: Galning krossar historiska skulpturer i 1000 år gammal kyrka


Beroende på om du befinner dig på den högra- eller vänstra flanken av det politiska slagfältet (kom nu inte och säg att du är en nyfrälst jävla center-mupp, då kan du lika gärna rösta på Löfvén din jädra smyg-sosse) så har du säkert väldigt arga teorier om vad som ligger bakom den här attacken. Kulturkrock, muslimattack eller om det nu varit den vite mannens kolonialmaktshärskande som varit den utlösande faktorn.

Hur som helst så är det oerhört smärtsamt att se dessa tusenåriga artefakter, helgedomarna och skulpturer, som stått genom naturkatastrofer och världskrig, att slås i spillror.

Delar av förödelsen. En huvudlös nunna och en krossad munk.

Händelsen inträffade i höstas i Rom och enligt videobeskrivningen så är det en 39-årig afrikans migrant som löper amok på bilderna. Efter att ha krossat artefakter i två kyrkor greps mannen av polis, men släpptes redan nästa dag. Och då var det dags igen. Under den andra dagens eskapader krossades ytterligare en handfull ovärderliga skulpturer och kristna symboler innan gärningsmannen greps än en gång.

I klippet nedan ser man en delar av attacken och förödelsen. Sorgligt.

Kära läsare! WZUP är varken en suspekt studiecirkel på ABF där arga feminister gör potatisstämplar med underliven, eller en miljöpartistisk orienterad tidningsredaktion, och får därför inte ta del av dina skattepengar. Vill du ändå vara säker på att dina surt förvärvade stålar hamnar på vårat fikabord i form av billiga Eldorado-kakor så välkomnar vi varmt donationer och dricks! Swish: 0709249392
What's Your Reaction?
HAHA! HAHA!
2
HAHA!
URK! URK!
2
URK!
WTF?! WTF?!
1
WTF?!
NAAW... NAAW...
0
NAAW...
GRRR... GRRR...
2
GRRR...
*LUV* *LUV*
0
*LUV*
OH YEAH! OH YEAH!
0
OH YEAH!
*SNYFT* *SNYFT*
0
*SNYFT*
WOW! WOW!
0
WOW!

Tänker, tycker, skriver (utan inbördes ordning) om allt möjligt här på WZUP. Föredrar humorgenren men är också en fena på nigeriabrev, bluffakturor och anonyma elaka kommentarer till folk på nätet som han känner sig underlägsen, eller på något sätt avundas.

VIDEO: Galning krossar historiska skulpturer i 1000 år gammal kyrka

log in

reset password

Back to
log in