VIDEO: Byggarbetare ertappar tjuv och tejpar fast honom vid byggställning

Förr, på typ medeltiden, så blev det ju lite av en folkfest varje gång någon skulle straffas. Det kunde tillexempel vara en simpel tjuv som...


Förr, på typ medeltiden, så blev det ju lite av en folkfest varje gång någon skulle straffas. Det kunde tillexempel vara en simpel tjuv som skulle pryglas i spottstocken, en upprorsmakare från Körsbärsdalen som skulle steglas, eller ett flickebarn som fått sitt blod under fullmånen och nu skulle eldas upp.

Hur som helst, den olycksalige spändes upp för allmän beskådan på stadens torg, så anslöt pöbeln i sina medeltidsveckan på Gotland-utstyrslar och kastade en tomat, eller bidrog med en digerdödsinfekterad spottloska. Sen gick dom hem igen till sina små stugor och aldrig borstade tänderna och lyssnade på Nordman tills de dog av scharlakansfeber eller tandvärk eller nått sånt där max två år senare.

Men nuförtiden så pryglar man inte brottslingar offentligt utan rättegång längre. Eller jo, på Facebook, men alltså inte IRL. Den här snubben bjöds dock på en tidsresa när han ertappades av ett par byggarbetare i Charlotte, USA. Tjuven var just i färd med att länsa firmabilen när arbetarna grep honom, och surrade fast honom för allmän beskådan på en byggställning.

Vad tycker du om byggarbetarnas agerande? Primitivt och ohumant? Eller som man bäddar får man ligga?

Strax efter anlände sheriffen till platsen, och tjuven surrades ner. Han verkar inte allt för medtagen, och bjussar till och med publiken på ett leende. Kanske medveten om att han just fått sina 15 minuter i rampljuset…

Vill du ha mer slösurf, intressanta diskussioner, roliga bilder och balla videos i ditt facebook-flöde så släng in en lajk på WZUP. Tryck på gilla-knappen här under. Do it!

log in

reset password

Back to
log in