VIDEO: Beväpnad rånare ger sig på en grupp kvinnor – skjuts av ledig poliskvinna

Bilder från en övervakningskamera i Brasilien (the land of off-duty cops, typ) visar hur en rånare sliter upp en pistol och hotar en grupp kvinnor...


Bilder från en övervakningskamera i Brasilien (the land of off-duty cops, typ) visar hur en rånare sliter upp en pistol och hotar en grupp kvinnor och barn utanför en skola i Sao Paolo i lördags. En av morsorna ska dock visa sig vara en ledig militärpolis som är där för att fira ”mors dag” med sin sjuåriga dotter, och hon är inte bara beväpnad till tänderna, hon tvekar inte att använda puffran heller (alltså inte den sjuåriga dottern nu. Den vore ju lite sjukt. Det är alltså morsan som är beväpnad).

Kredd: CCTV Ferreira Master/FocusOn News

När rånaren, närmar sig gruppen av kvinnor och barn med pistolen i högsta hugg så avlossar konstapel Katia da Silva Sastre, 42, tre skott som träffar rånaren i bröstet, och han faller till marken. ”Jag visste inte om han skulle skjuta någon av de andra mammorna eller barnen”, säger hon enligt MailOnline. ”Jag agerade bara för att skydda mitt, de andra, och min dotters liv”. Rånaren, som kom att identifieras som 21-årige Elivelton Neves Moreira, avled senare på sjukhus av sina skador.

Credit: CCTV Ferreira Master/FocusOn News

Katia da Silvia Sastres man, som även han är polis, berättar senare för den brasilianska tidningen Folha de Sao Paulo att även rånaren avlossade sin pistol under incidenten. Dock oklart om det var han eller polismorsan som sköt första skottet (reds. anm).

Under gårdagen belönades Katia av Guvenören Marcio Franca för sitt rådiga ingripande, sin teknik och sitt mod. Enligt guvenören är det inte idealt att rånaren fick sätta livet till, det hade man helst undvikit, uppger Franca. Men han poängterar också att händelsen kan ses som en varning för den som i framtiden överväger att vifta med en pistol på stadens gator – lagens väktare kan befinna sig var som helst, de är beväpnade, och de kommer skydda medborgarna till varje pris.

VARNING FÖR ATT VIDEON KAN UPPFATTAS SOM STÖTANDE!

Vill du ha mer slösurf, intressanta diskussioner, roliga bilder och balla videos i ditt facebook-flöde så släng in en lajk på WZUP. Tryck på gilla-knappen här under. Do it!


log in

reset password

Back to
log in