Utspelet i dagens partiledardebatt: ”Militären ska kunna gå in i förorter vid upplopp”

Radera tålamodet och toleransen för dina medmänniskor och bunkra upp med dina elakaste förolämpningar, för nu ska vi på en hisnande resa genom konflikttrappan tillsammans...


Radera tålamodet och toleransen för dina medmänniskor och bunkra upp med dina elakaste förolämpningar, för nu ska vi på en hisnande resa genom konflikttrappan tillsammans – dags att snacka politik! 

I år är det nämligen val, och på vuxendagiset Rosenbad intog idag partiledarna talarstolen för debatt. Och mest uppmärksammat blev Sverigedemokraten och ”nätpokerproffset” Jimmie Åkessons uttalande om att sätta in militär i förorterna! Åkesson menar att situationen kan komma att bli ohållbar inom en nära framtid om ingenting görs nu.

Att militären skulle kunna rycka in för att upprätthålla ordningen vid tillexempel upplopp, så polisen kan fokusera på att gripa och lagföra buset, anser han skulle vara en välkommen åtgärd.

Och lite otippat så ställer sig Stefan Löfvén inte helt främmande för förslaget. ”Det är inte min förstahandsåtgärd, men vi behöver se ytterligare myndigheter i samverkan för att knäcka gängbrottsligheten”, säger han till Aftonbladet.

Men alla är inte lika välkomnande till militär närvaro i förorterna. Justitieministern Morgan Johansson säger till Aftonbladet att det inte kommer bli aktuellt och moderatledaren Ulf Kristersson är också negativt inställd, ”polisen har en uppgift, och militären en annan!”, menar han.

Vad anser du? Skulle militär närvaro vara ett alternativ, eller skulle det bli stök á la Ådalen om militären kommer in och härjar? Här har du en video att sura över medan du slipar på dina argaste argument! Lämna din åsikt i kommentarsfältet på Facebook!

Text:@martinklinden

Vill du ha mer slösurf, intressanta diskussioner, roliga bilder och balla videos i ditt facebook-flöde så släng in en lajk på WZUP. Tryck på gilla-knappen här under. Do it!


log in

reset password

Back to
log in