Undersökning: BMW-förare är de störst a**holen i trafiken

Den brittiska tv-kanalen Dave (ja, jag vet, korkat. Det är ju ett människonamn. Som att döpa sin bebis till ”kanal 8”) har intervjuat 2000 personer...


Den brittiska tv-kanalen Dave (ja, jag vet, korkat. Det är ju ett människonamn. Som att döpa sin bebis till ”kanal 8”) har intervjuat 2000 personer för att gå till botten med vilka bilförare som egentligen är mest ”rude” i trafiken (fritt översatt av mig till mer passande: ”a**holes”). Och med en överhängande majoritet blev svaret: ”BMW-förare”. Närmare bestämt BMW M3, för att vara specifik.

Men innan ni alla börjar hata. Tänk dig själv att sitta bakom ratten på den sån maskin av ädlaste tysk ingenjörskonst! Så hamnar du bakom nån jävla sosse i etanol-bil som ligger och såsar inom hastighetsbegränsningen. Då hade nog även du hängt dig på tutan, blinkat med helljusen, gjort en vanvettig omkörning och befäst ditt missnöje med att slänga upp långfingret i bakrutan.

Hantverkare med på listan

Lite anmärkningsvärt är att Ford Transit ligger högt på listan. Men förklaringen är simpel. I England rattar hantverkarna nämligen Transit, och liksom här hemma är den gängse uppfattningen att snickarjävlarna borde ta bussen. Alltid sena till nått bygge för att de käkat kinabuffé för 89 kronor och suttit över 45 minuter på rasten för att försöka förlösa en bebis-sizead bajskorv. Sen ligger alltid fokusen på att pilla med gps:en och argumentera ner någon upprörd villaägare i en sån där bluetooth-mojäng i örat som ingen anständig människa skulle få för sig att köpa.

Småbilar är trevligast

Vidare så är undersökningen som sagt gjord i England, så det finns lite skumt bilmärken med. Tillexempel så Mini Cooper-förarna de trevligaste i trafiken. Faktum är att i princip alla på trevlighets-listan är småbilar. Måste vara deras överlevnadsstrategi i trafiken där djungelns lag råder. Survival of the fittest.

Hur skulle listan se ut i Sverige? Vart skulle Volvo-Svensson placera sig? Vilka förare anser du vara de värsta i trafiken?

Text: @martinklinden Källa: Metro.co.uk

Topplista: Otrevligaste bilförarna
De otrevligaste bilförarna enligt undersökningen.
Topplista: Trevligaste bilförarna
Och de trevligaste bilförarna enligt undersökningen (jävla skitbilar f.ö. Reds anm.)
Vill du ha mer slösurf, intressanta diskussioner, roliga bilder och balla videos i ditt facebook-flöde så släng in en lajk på WZUP. Tryck på gilla-knappen här under. Do it!


log in

reset password

Back to
log in