Udda konst: Kvinnlig konstnär låter folk på stan tafsa på henne

Konsten har ju förändrats en hel del under åren. Förr var det ju porträtt av kungligheter med papiljotter och krås, feta takmålningar och Da Vinci-tavlor...


Konsten har ju förändrats en hel del under åren. Förr var det ju porträtt av kungligheter med papiljotter och krås, feta takmålningar och Da Vinci-tavlor med en miljard penseldrag under 25 års tid. Nu är det lite mer märkligt. Typ Anna Odell spela tokig, vaginakonst på väggen i kommunhuset eller Lars Vilks som gör konst av Sd’s partiprogram.

Schweiziska konstnären, psykologen och modellen Milo Moiré.

Det här är tydligen konst också. Den schweiziska konstnären Milo Moiré har många gånger hamnat i trubbel för sin vågade konst. Och projektet ”Mirror Box” är inte undantaget. Hela idén går ut på att låta främlingar på stan få fri tillgång till att tafsa en liten stund.

Hur det är konst vet jag inte. Men ännu mer förvånande är att motivet tydligen är feministiskt. Uppmärksammar kvinnors rätt att inte bli tafsade på. Skulle jag gissa så hade jag gissat på strippklubbs-reklam. Svårt att tro att man kommer hitta en dammig gammal ritning av Mirror Box på en pergamentsrulle i Da Vincis arkiv i alla fall.

Kolla in ”konstverket” själv här under och döm själv – konst eller porr? Klippet är ganska vågat så det är censurerat. Vill man berika sina sinnen med ännu mer konst så finns den ocensurerade versionen länkad i videobeskrivningen på YouTube.

Källa: Ozzyman

Vill du ha mer slösurf, intressanta diskussioner, roliga bilder och balla videos i ditt facebook-flöde så släng in en lajk på WZUP. Tryck på gilla-knappen här under. Do it!


log in

reset password

Back to
log in