Uber släpper filmen från dödsolyckan med den självkörande Volvon

Både Volvo och Uber går i bräschen för forskningen som en dag ska leda till att vi slipper ratta våra egna bilar. Men för tre...


Både Volvo och Uber går i bräschen för forskningen som en dag ska leda till att vi slipper ratta våra egna bilar. Men för tre dagar sedan fick tekniken ett rejält bakslag när en förarlös Volvo var inblandad i en dödsolycka i Arizona.

Bilen färdades i 61 km/h på en vägsträcka där hastighetsbegränsningen var 56 km/h (35 mph) och det var mörkt ute, när plötsligt en person som leder en cykel uppenbarar sig mitt i vägen. Personen som övervakar färden tycks enligt bilderna tittar ner på vad som kan vara sin mobiltelefon och hinner inte reagera innan olyckan är ett faktum.

Nu väcks upprörda röster mot tekniken, och Uber har för tillfället stoppat sina försök med förarlösa bilar. I dag valde företaget att publicera dash camen från dödsolyckan. Så då till den stora frågan, hade den här tragiska olyckan kunnat undvikas om bilen kördes av en människa vid tillfället?

Förarlös Volvo i dödsolycka. Varning för otäcka bilder!

Vill du ha mer slösurf, intressanta diskussioner, roliga bilder och balla videos i ditt facebook-flöde så släng in en lajk på WZUP. Tryck på gilla-knappen här under. Do it!

log in

reset password

Back to
log in