Tidigare statsminister Göran Persson hyllar Jimmie Åkesson – ”En skicklig politiker”

”Göran Persson hyllar SD:s Jimmie Åkesson”, skriver Expressen. Det var i Expressens tv-program ”Bara Politik” som den forna statsministern (aningen otippat, måste jag säga) hyllade...


”Göran Persson hyllar SD:s Jimmie Åkesson”, skriver Expressen. Det var i Expressens tv-program ”Bara Politik” som den forna statsministern (aningen otippat, måste jag säga) hyllade Jimmie Åkessons talang.

”Han är helt avgörande. Jag delar verkligen inte hans uppfattningar och hans politik, långt därifrån, men det är en skicklig politiker”, säger Göran Persson i programmet. ”Se honom bara i en intervju eller i en debattsituation. Han klarar de flesta frågor. Han gör det på ett balanserat och klokt sätt utifrån sina utgångspunkter!”, fortsätter han.

Att Sverigedemokraterna vuxit från blygsamma 3% till nästan 13% sedan Göran Perssons tid vid makten tror han beror på de etablerade partiernas oförmåga att hantera en rättvis fördelning i samhället. ”Vi har aldrig varit rikare än nu, vi har aldrig haft ett större missnöje med hur det fördelas än nu, och vi har aldrig haft mindre politiskt svar på de frågorna”, säger han i Bara Politik.

Håller du med Göran Persson i hans beröm om Jimmie Åkesson? Kolla in Åkesson-klippen här nedanför och lämna din åsikt om i kommentarsfältet!

Jimmie Åkesson Vs.Fredrik Reinfeldt

Jimmie Åkesson Vs. Stefan Löfvén

Jimmie Åkesson Vs. Magnus Betnér

Vill du ha mer intressant diskussioner, roliga bilder och skojiga klipp i ditt facebook-flöde så släng in en lajk på WZUP (tryck på ”gilla-knappen” här under)! Do it!


log in

reset password

Back to
log in