Thailand inför förbud mot rökning – 1 års fängelse eller 24 000 kronor i böter

Finns det något bättre än att glida runt under den thailändska solen som en somrig Anders Eklund i foppatofflor, wife beater, midjeväska och kanske en...


Finns det något bättre än att glida runt under den thailändska solen som en somrig Anders Eklund i foppatofflor, wife beater, midjeväska och kanske en sprillans ny (och billig, både till priset och utseendet) tribal lite malplacerad på axeln? Sörplandes på en fesljummen Chang fastän klockan bara är 10:30 och bolmandes på en thai-marlboro (den med en döing med sjukhusslangar ur rektum på omslaget).

Rökning förbjuden
Förbjudet att röka på stranden

Men här kommer de dåliga nyheterna! För från och med nu kommer din Thailands-vistelse bli lite mindre carpe diem! Myndigheterna i Thailand har nämligen beslutat om att införa ett förbud mot rökning på tjugo av de mest populära stränderna (så som Mae Phim i Rayong, Leam Sing i Chantaburi, Bang Saen, Pattaya, Cha-Am, Hua Hin, Patong, Bo Prut på Koh Samui och Koh Lanta). Och förbudet väntas utökas till fler stränder. Kanske alla. Samt även båtar och färjor.

Omfattande nedskräpning

Ögonöppnaren som fick myndigheterna att reagera var en rapport om hur omfattande nedskräpningen med fimpar faktiskt var på stränderna. Bara på Patong Beach slängs det omkring 100 000 fimpar – i månaden! Det är ungefär lika bra för det marina livet som att använda en delfinbebis blåshål som askkopp (och ja, dom är svin-smarta och kan känna känslor som tex. ”varför askar du i mitt blåshål?”)

1 år i fängelse eller 24 000 i böter

Och som alltid i Thailand så väntar en saftig bestraffning för den som bryter mot förbudet. Överträdelse beivras med upp till 1 år i finkan eller motsvarande 24 000 kronor i böter! Och är man i Thailand så finns det ju mängder med roligare sätt att skickas till Bangkok Hilton än att tända en cigg på stranden. Typ stabba en brittisk turist med en avbruten biljardkö i en barfight eller krascha motorcykeln under en drograttfylla och orsaka barflickan på bönpallens död.

Så vad anser du mot ett förbud mot rökning? Borde vi ta efter i Sverige och införa ett förbud mot rökning på offentliga platser? 

Och vill du ha mer intressanta diskussioner, roliga bilder och feta videos i ditt facebook-flöde så släng in en lajk på WZUP. Tryck på gilla-knappen här under. Do it!

Källa: Expressen, Bangkok Post


log in

reset password

Back to
log in