Nu kan buset få 50,000 volt genom kroppen – svenska polisen får tasers

Brukar du ställa till djävulskap och jiddra med snuten? I så fall kommer du inom en snar framtid erbjudas möjligheten att få 50,000 volt genom...


Brukar du ställa till djävulskap och jiddra med snuten? I så fall kommer du inom en snar framtid erbjudas möjligheten att få 50,000 volt genom kroppen!

Det har länge snackats om att utrusta polisen med så kallade ”taser guns”, eller ”elchockvapen” på svenska. Men trots polisens ivriga önskningar så har Etiska rådet surmulet satt sig på tvären.

Anledningen har varit att studier visar på att dödsskjutningarna inte alls minskar, och att det kan komma att leda till att polisen använder sig av våld istället för att förhandla.

Men nu verkar det alltså som om mespropparna har förlorat, för mellan 2018-2019 kommer hundratals poliser runt om i Sverige bestyckas med tasers på prov! Tanken är inte att den nya gimmicken ska ersätta tjänstevapnet, utan snarare verka som en komplement i situationer där den lämpar sig bättre än pepparspray eller batong.

TASER – så funkar det!

Tasern är ett så kallat ”non-leathal weapon” som sedermera skulle visa sig inte vara non-leathal och därför fick byta namn till ”less-leathal”.

Den funkar genom att två projektiler avfyras i den sitt-strejkande hippien, eller vad man nu kan tänka skjuta på. Projektilerna penetrerar målet och avfyrar 50,000-volts elchocker under fem sekunder som gör vad man i folkmun kallar för ”svin-ont” och verkar paralyserande på hippien.

Samtidigt sprids små konfetti från pistolen som avslöjar vilket vapen det var som avfyrades, så att poliserna inte ska kunna skylla på varandra sen när hippiegubbens pacemaker fått härdsmälta.

Frågan är då hur polisen kommer förvalta den här chansen? Om man kommer vara ansvarsfull i sin hantering, eller om man kommer tasera så många man bara hinner innan dom tar den ifrån en igen? Jag hade lätt kört på sista.

Ghetto-morsa får smaka elchock!


log in

reset password

Back to
log in