Slöjskandalen mot SAS kan ha varit en kupp från muslimska aktivister


Flera medier, där i bland Expressen (tro det eller ej) skriver idag om att den uppblåsta slöjskandalen som präglat nyhetsrapporteringen den senaste veckan kan han varit en planerad kupp och ”aktivism från muslimer”.

Det är den borgerliga debattören och opinionsbildaren Rebecca Weidmo Uvell som tittat närmare på fallet och kommit fram till slutsatsen att detta tycks aldrig ha handlat om ett jobb utan aktivism från muslimer.

Bland bevisen finns aktiviteter på sociala medier från Aye Alhassani, som bära slöja på SAS och till vardags pluggar på Södertörns högskola. Redan innan arbetsintervjun på SAS så annonserades demonstrationen ”Rätten till våra kroppar” ut på Facebook. Och efter intervjun på SAS, och de efterkommande mediedrevet, så knöts den så påpassligt samman med ”skandalen”.

”Det var det här vi ville uppnå. Att storföretagen skulle tala ut och ta ställning emot SAS policy”, skrev Aye Alhassani då. Och efter att de svenska tidningarna blint och naivt kavlat upp Aye Alhassanis historia skrev hon också ”WE MADE IT!!! Nu ska der deeeelas så det ryker!”.

Och enligt Rebecca Weidmo Uvell’s granskning på sin blogg kom det också fram att Aye Alhassani och de andra aktivisterna nu försökt straffa SAS. I Facebookgruppen ”Bojkotta SAS” där Aye Alhassani är admin, har man bland annat uppmanat till att blockera SAS telefonlinjer och utföra hackerattacker mot flygbolagets hemsida.

Så syftet med hela ståhejet tycks aldrig ha handlat om ett jobb, utan snare att använda naiva medier för att dra igång ett drev som ska skrämma företag från att våga stoppa islamska symboler, så som slöjan, i sina policys.

 

What's Your Reaction?
HAHA! HAHA!
1
HAHA!
URK! URK!
1
URK!
WTF?! WTF?!
2
WTF?!
NAAW... NAAW...
0
NAAW...
GRRR... GRRR...
7
GRRR...
*LUV* *LUV*
1
*LUV*
OH YEAH! OH YEAH!
0
OH YEAH!
*SNYFT* *SNYFT*
1
*SNYFT*
WOW! WOW!
0
WOW!

Tänker, tycker, skriver (utan inbördes ordning) om allt möjligt här på WZUP. Föredrar humorgenren men är också en fena på nigeriabrev, bluffakturor och anonyma elaka kommentarer till folk på nätet som han känner sig underlägsen, eller på något sätt avundas.

Slöjskandalen mot SAS kan ha varit en kupp från muslimska aktivister

log in

reset password

Back to
log in