Sergeanten: ”Jag skiter i värdegrund och gender när det ser ut som ett horhus”. Blev anmäld av rekryterna

En Sergeant vid Försvarsmakten får nu 15 dagars löneavdrag sedan han filmat när han sparkar upp en logementsdörr och barskt beordrat soldaterna där inne att...


En Sergeant vid Försvarsmakten får nu 15 dagars löneavdrag sedan han filmat när han sparkar upp en logementsdörr och barskt beordrat soldaterna där inne att städa. Filmen publicerade han sedan på sociala medier med texten ”Jag skiter i värdegrund och gender när det ser ut som ett horhus”.

Soldaterna städade logementet, men när de sedan såg filmen på Facebook så valde de att anmäla Sergeanten till försvarets personalansvarsnämnd.

Enligt Dagens Nyheter så medgav Sergeanten att han gjort fel, men att han tappat humöret för att soldaterna morskare sig mot honom. Försvarets personalansvarsnämnd skriver i beslutet om löneavdrag att: ”I förekommande fall var uttrycket på sociala medier vulgärt samt ovärdigt det ledarskap som Försvarsmakten ser som modernt och respektfullt”.

Vad anser du, är dagens rekryter alldeles för lättkränkta, eller var Sergeantens agerande ”ovärdigt det ledarskap som Försvarsmakten ser som modernt och respektfullt”? Diskutera i kommentarsfältet!

Humor: ”När 99:orna ska in i Värnplikten” av Viktor & Filips Äventyr


log in

reset password

Back to
log in