SÄPO: Antalet våldsbejakande islamistiska extremister ökar explosionsartat i Sverige


Det går bra nu! Här om dagen kom nyheten att vi fått ett antal nya no-go-zoner, och idag rapporteras det om att antalet våldsbejakande islamistiska extremister ökar explosionsartat i Sverige! ”Explosionsartat” är kanske inte direkt ordvalet man vill höra i samma mening som islamistiska extremister.

Det var SÄPO-chefen Anders Thornberg som släppte bomben i en intervju med TT (okej, nog med klumpiga ordval, det här börjar bli kusligt). Han berättar att år 2010, då Taimour Abdulwahab sprängde sig själv i bitar, fanns det omkring 200 radikala islamister i Sverige. Nu, år 2017, uppskattar SÄPO att det kan röra sig om ”tusentals” (”uppskattar” som att dom bedömer. Inte att dom tycker att det är bra).

En av grundarna till förortsorganisationen Pantrarna ska ut på äventyr med vännerna. Han uppges sedan ha dödats i striderna 2013.

”Ökningen de senaste åren har varit explosionsartad”, säger han. Främst då i Stockholm, Göteborg, Malmö och Örebro. Enligt Thornberg så rör det sig om allt från personer som sympatiserar, rekryterar och finansierar islamistisk extremism, till potentiella attentatsmän och jihadister.

I snitt varannan dag kommer det in tips till SÄPO som rör våldsbejakande islamistisk extremism. Det kan röra sig om tips från allmänheten, saker som skrivits på nätet eller uppgifter från andra länders säkerhetstjänster.

11:e December 2010. Självmordsbombare spränger sig själv i Stockholm.

7:e April 2017. Lastbil mejar ner folk i Stockholm. 5 personer dör.

Kära läsare! WZUP är varken en suspekt studiecirkel på ABF där arga feminister gör potatisstämplar med underliven, eller en miljöpartistisk orienterad tidningsredaktion, och får därför inte ta del av dina skattepengar. Vill du ändå vara säker på att dina surt förvärvade stålar hamnar på vårat fikabord i form av billiga Eldorado-kakor så välkomnar vi varmt donationer och dricks! Swish: 0709249392
What's Your Reaction?
HAHA! HAHA!
0
HAHA!
URK! URK!
1
URK!
WTF?! WTF?!
0
WTF?!
NAAW... NAAW...
1
NAAW...
GRRR... GRRR...
4
GRRR...
*LUV* *LUV*
0
*LUV*
OH YEAH! OH YEAH!
0
OH YEAH!
*SNYFT* *SNYFT*
1
*SNYFT*
WOW! WOW!
0
WOW!

Tänker, tycker, skriver (utan inbördes ordning) om allt möjligt här på WZUP. Föredrar humorgenren men är också en fena på nigeriabrev, bluffakturor och anonyma elaka kommentarer till folk på nätet som han känner sig underlägsen, eller på något sätt avundas.

SÄPO: Antalet våldsbejakande islamistiska extremister ökar explosionsartat i Sverige

log in

reset password

Back to
log in