Rökning förbjuds på uteserveringar

Fullkomligt älskar du att sitta på en uteservering, njuta av solen, en god bit mat, kanske ett glas vin, och inhalera lite cancer i form...


Fullkomligt älskar du att sitta på en uteservering, njuta av solen, en god bit mat, kanske ett glas vin, och inhalera lite cancer i form av direkt- eller passiv rökning? Isåfall kommer detta komma som en dålig nyhet för dig! För från och med nästa år kommer rökning att förbjudas på landets uteserveringar.

Sverige rökfritt 2025

I alla fall om regeringens lagförslag går igenom, och det väntas det göra, säger socialminister Annika Strandhäll på presskonferensen tidigare idag. Lagförslaget är ett steg i ledet att få ett helt rökfritt Sverige 2025. 
Det nya lagförslaget väntas träda i kraft den 1 Januari 2025 om allt går enligt planerna, och det innefattar, förutom uteserveringar, bland annat också busshållplatser, tågperronger och lekplatser.

Vad tycker du om lagförslaget? Är det rätt eller fel att förbjuda rökning på uteserveringar? Lämna din åsikt i kommentarsfältet på Facebook!

Vill du ha mer slösurf, intressanta diskussioner, roliga bilder och balla videos i ditt facebook-flöde så släng in en lajk på WZUP. Tryck på gilla-knappen här under. Do it!


log in

reset password

Back to
log in