Regeringen polisanmäld för ”Vållande till annans död”


Rakhmat Akilov som plöjde ner oskyldiga människor på Drottninggatan i Stockholm vistades olovligt i landet. Enligt beslut från Migrationsverket som överlämnats till polisen skulle han ha skickats ut från Sverige. En åtgärd som definitivt hade förhindrat fredagens terrorattack. Men så skedde alltså inte…

Och nu har Pierre Leander, träningsprofil och som driver podcast på Expressen polisanmält Löfvén-regeringen för ”vållande till annans död”, ”vållande till kroppsskada” och ”tjänstefel”, för att av någon anledning inte ha sett till att utvisningen verkställts.

”Även om det inte funnits uppsåt till brott så har regeringen stått likgiltig inför konsekvensen av ett icke verkställt beslut.  Oaktsamhet är tillräckligt för straffansvar. Regeringen har gjort sig skyldig till försummelse av allvarligt slag”, skriver han på Facebook i en text som publiceras tillsammans med en bild på anmälan. 

”Jag vill se en ursäkt från regeringen för att utvisningen inte verkställts, och ett stort skadestånd till de drabbade och anhöriga!”, menar Pierre, och fortsätter: ”Jag vill se en förändring för att kunna känna trygghet i att låta mina två flickor, 9 och 12 år gamla, växa upp i det här landet”.

I Sverige är omkring 12 000 personer efterlysta på samma sätt som Akilov var, och enligt en prognos från Migrationsverket så kommer den siffran att bli nära 50 000 innan år 2021.

What's Your Reaction?
HAHA! HAHA!
0
HAHA!
URK! URK!
0
URK!
WTF?! WTF?!
1
WTF?!
NAAW... NAAW...
1
NAAW...
GRRR... GRRR...
1
GRRR...
*LUV* *LUV*
3
*LUV*
OH YEAH! OH YEAH!
4
OH YEAH!
*SNYFT* *SNYFT*
0
*SNYFT*
WOW! WOW!
1
WOW!

Tänker, tycker, skriver (utan inbördes ordning) om allt möjligt här på WZUP. Föredrar humorgenren men är också en fena på nigeriabrev, bluffakturor och anonyma elaka kommentarer till folk på nätet som han känner sig underlägsen, eller på något sätt avundas.

Regeringen polisanmäld för ”Vållande till annans död”

log in

reset password

Back to
log in