Polisen till cyklister: ”Cykla inte rätt ut på ett övergångsställe, led cykeln!”

Ganska exakt sedan hjulet uppfanns har cyklister och bilister varit edsvurna antagonister. Faktum är att hjulet och road rage uppfanns på samma dag! Många anklagar...


Ganska exakt sedan hjulet uppfanns har cyklister och bilister varit edsvurna antagonister. Faktum är att hjulet och road rage uppfanns på samma dag!

Många anklagar cyklister för att i ena stunden se sig som en del av trafiken, och gärna cyklar i bredd över körbanan, men i andra fall är de undantagna allt vad trafikregler heter och swishar förbi ett rödljus eller övergångsställe.

Men efter en vecka kantad av cykelrelaterade olyckor så går polisen i Kalmar ut med en upp maning till cyklisterna – ”Vi vill skicka en liten påminnelse om vikten av samspel mellan cyklist och bilist. Cykla inte rätt ut på ett övergångsställe, led cykeln!”. Och till bilisterna hälsar polisen att ”är man stor får man vara snäll – visa hänsyn”.

Vad är din erfarenhet av cyklister i trafiken? Vet du vilka regler som gäller, när har cyklisten förtärde och inte? Är det lika illa om en cyklist cyklar för rött som när en bil kör för rött?

 


log in

reset password

Back to
log in