Polisen stoppade trimmad el-cykel i 100km/h

Det är den lokala nyhetssajten Jkpg News som skriver om händelsen som utspelade sig i centrala Linköping i morse. Klockan 09.10 möter en polispatrull en...


Det är den lokala nyhetssajten Jkpg News som skriver om händelsen som utspelade sig i centrala Linköping i morse. Klockan 09.10 möter en polispatrull en cykel som dundrar fram på stadens gator i närmare 100 km/h. Patrullen vänder om och tar upp jakten som då går i 98 km/h innan man hinner i fatt cykelmarodören.

Köpt på Blocket

Det visar sig vara en man i 40-årsåldern som är påväg till jobbet på sin trimmade elcykel som han införskaffat på Blocket (vilket jävla kap! Reds anm). En vanlig elcykel har en kapacitet på 250 watt och får max gå i 25 km/h. Detta monsterbygge hade däremot försetts med två kapacitetsval, ett på 100 watt, och ett på hela 4000 watt, som då gav effekt på upp emot 100 km/h.

Olovlig körning och vårdslöshet i trafik.

Enligt polisen så saknade cykeln, som var av modellen ”mountainbike” sannolikt både ram och bromsar för att klara av dessa hastigheter, och man har nu beslagtagit mastodont-hojen för att fastslå exakt hur fort den går. Och pionjären bakom styret kommer inte komma lätt undan heller. Denna Elon Musk/Lance Armstron-hybriden är nu misstänkt för grov olovlig körning och vårdslöshet i trafik.

En annan cykel-pionjär:

Vill du ha mer slösurf, intressanta diskussioner, roliga bilder och balla videos i ditt facebook-flöde så släng in en lajk på WZUP. Do it!

log in

reset password

Back to
log in