Nu höjs dieselpriset igen – för fjärde gången den här veckan

Dåliga nyheter för dig som inte är miljöpartist… eller miljonär (ja, lyckligtvis är det väl fler som är miljonärer än miljöpartister idag). Lantbrukets Affärstidning ”ATL”...


Dåliga nyheter för dig som inte är miljöpartist… eller miljonär (ja, lyckligtvis är det väl fler som är miljonärer än miljöpartister idag). Lantbrukets Affärstidning ”ATL” skriver idag att dieselpriset höjdes i morse, för fjärde gången den här veckan, till rekordhöga 16,86 kr/l på bemannande stationer. För dig som går runt med en sado-masochistisk våt dröm om att få betala 17 kr/litern när du tankar bilen så är du fasligt nära att få dina drömmar besannade! För vi närmar oss sjuttonsträcket med rekordfart, och sen är det bara fantasin (och en vettig politik) som kan sätta gränserna!

I måndags var det många morgonpendlare som höll på att sätta kaffet i strupen när pristavlan på macken visade en höjning på 15 öre. Och i tisdags satte dom nog både kaffet, och det där förrädiska takeaway-locket som ibland ramlar av och skållar hela gommen, i halsen, när priset höjdes med ytterligare 20 öre. Och på onsdagsmorgonen var det dags igen. Priset höjdes med 10 öre till. Men veckan var inte slut och på fredagsmorgonen mäktade man med ytterligare en höjning på 20 öre, och där befinner vi oss alltså nu. På historiskt höga 16,86 kr för en lite diesel.

Vill du ha mer slösurf, intressanta diskussioner, roliga bilder och balla videos i ditt facebook-flöde så släng in en lajk på WZUP. Tryck på gilla-knappen här under. Do it!


log in

reset password

Back to
log in