Nitade inbrottstjuv med hockeyklubba – åker i fängelse

Expressen skriver om händelsen som inträffade sommaren 2016 i Malmö. En man vaknar mitt i natten av ljudet från en ruta som krossas. Han tittar...


Expressen skriver om händelsen som inträffade sommaren 2016 i Malmö. En man vaknar mitt i natten av ljudet från en ruta som krossas. Han tittar ut genom fönstret och ser att bakrutan på hans bil är smashad. Mannen går ut för att se om något är stulet och får då syn på inbrottstjuven en bit bort. Mannen greppar en hockeyklubba som han har liggandes i bilen och springer i fatt tjuven.

Slaget träffar i huvudet

Och då går allting väldigt överstyr. Mannen slår ett slag mot tjuven med hockeyklubban. Enligt förhören så menar han inte att träffa så illa, men tjuven slinter till, överkroppen hamnar längre ner, och slaget träffar i sidan av huvudet. Smällen är så kraftig att tjuven spräcker skallen. När polis kommer till platsen grips bilägaren inledningsvis för mordförsök, men brottsrubriceringen ändras sedan till grov misshandel.

Bildkälla: Expressen.se / Polisens förundersökning
Fängelse och skadestånd

Och nu har domen kommit. Bilägaren döms till 6 månaders fängelse, minimumstraffet för grov misshandel är egentligen ett års fängelse, men rätten väljer att halvera straffet då situationen föranletts av ett ”tillgreppsbrott” och för att bilägaren befann sig i en nödvärnssituation. Bilägaren ska också betala ut ett skadestånd till tjuven på 39 000 kronor, men även det halveras på grund av att offret själv försatt sig i den här situationen.

Diskussion: Vad tycker du om rättens resonemang? Är det en rättvis dom? 

Vill du ha mer slösurf, intressanta diskussioner, roliga bilder och balla videos i ditt facebook-flöde så släng in en lajk på WZUP. Do it!

log in

reset password

Back to
log in