Möt Kinessa Johnson – tjejen som spöar tjuvjägare i Afrika

Med en afghanistan-vända i ryggen beslutade Kinessa Johnson sig för att uträtta ännu ett hyggligt dagsverke! Tillsammans med ett gäng andra krigsveteraner packade hon vapenväskorna...


Med en afghanistan-vända i ryggen beslutade Kinessa Johnson sig för att uträtta ännu ett hyggligt dagsverke! Tillsammans med ett gäng andra krigsveteraner packade hon vapenväskorna och drog till Tanzania med gruppen VETPAW (Veterans Empowered To Protect African Wildlife). Ett benknäckar-gäng som patrullerar savannen efter tjuvgägare!

Och jag vet inte med dig, men jag hade mer än gärna sågat hornet av en noshörningsmorsa och sålt det till en förkyld kines om jag visste att det var den här bruden som kom efter mig! Hö, hö, hö! För hon är seriöst HET! 

Wow! Jag hade fan sparkat på gorillor som låg ner och kvicksilverförgiftat savannens enda vattenhål för att bli gripen av den här bruden . Obs. Förutsatt att gripandet håller sig inom ramarna för ett gängse porrfilmsmanus. Inte formellt gripen och överlämnad till Tanzanias rättsväsenden och dömd till lagens hårdaste straff för tjuvjakt.

VETPAW arbetar (eller snarare ”arbetade”. Återkommer till det snart) med att utbilda parkvakter i strid, samt utföra patrullering i syfte att spåra och gripa tjuvjägare. Ett jävla sattyg som utgör ett allvarligt hot mot flera djurarter i Afrika. Under ett vapenkonvent i Las Vegas beskriver Kinessa själv sin arbetsuppgift så här lagom amerikanskt:

”We have traveled to Africa to hunt poachers, kill some bad guys and do something good!”
”Kill som bad guys! Yeah! America!

Dessvärre skulle det riktas hård kritik mot VETPAW efter Kinessas vilda västern-retorik, och senare tonade hon ner arbetsbeskrivningen något:

“Our intention is not to harm anyone; we’re here to train park rangers so they can track and detain poachers and ultimately prevent poaching!”

Men då var liksom skadan redan skedd. Myndigheterna i Tanzania var inte överförtjusta med tanken om en grupp skjutglada cowboys som lever legosoldatsliv på savannen. Och VETPAW som just landat ett kontrakt för en show på Animal Planet blev bannlysta!

Kinessa Johnssons kvinnlighet blev först gruppens uppgång, men sedan blev hennes kvinnliga oförmåga att ”hålla snattran” gruppens fall (hade annars satsat på att hon skulle sabba ett uppdrag genom att börja föda barn eller nått sånt)!

Men den som vill ha mer av Kinessa, även om man alltså inte kommer kunna följa henne på Animal Planet, kan följa henne på Instagram. Där langar hon upp gymselfies, bilselfies och en och annan elefant…

Gym-selfies…

Bil-sefies…

Och en elefant! Tut-tut! (eller elefanter låter egentligen lite mer så här faktiskt, *HHÖÖÖÖRRROOOOUUUUUUÄÄÄÄÄÄ! ÅÅÅÅÄÄÄÄÄ!!!*)

Källor: MilitaryTimes, Speisa.com, Instagram

Vill du ha mer slösurf, intressanta diskussioner, roliga bilder och balla videos i ditt facebook-flöde så släng in en lajk på WZUP. Tryck på gilla-knappen här under. Do it!


log in

reset password

Back to
log in