M-politikern Mikael Cederbratt: Sätt in militären mot de kriminella gängen i förorten

”Läget i våra utanförskapsområden har förvärrats. Gängen har tagit över och polisen har varit tvungna att dra sig tillbaka. Svensk lag gäller inte längre här”,...


”Läget i våra utanförskapsområden har förvärrats. Gängen har tagit över och polisen har varit tvungna att dra sig tillbaka. Svensk lag gäller inte längre här”, säger Mikael Cederbratt moderat riksdagsman och poliskommissarie.

Tillsammans med 19 andra moderater har han nu skrivit under en motion i riksdagen som föreslår att polisen ska kunna ta hjälp av militär för att slå ner de kriminella gängen i förorterna, som han kallar en ”cancersvulst” som måste bekämpas.

På sin blogg skriver han att samhället måste förklara krig mort gängen, och i krig använder man sig av samhällets totala resurser. ”Polisen har idag inte den numerära förmågan att upprätthålla allmän ordning. Och då faller ögonen snabbt på militären och försvaret”.

Militären kan bland annat upprätthålla ordningen och bevakning i kriminellt belastade områden, medan polisen kan ägna sig åt att gripa och lagföra kriminella ledare, menar han.

Angående vilken beväpning militären skulle ha så menar han att det inte är upp till en riksdagsledamot att avgöra, men något handeldvapen av modell pistol/revolver vore ju att föredra, säger han till Stockholm Direkt.

Vad anser du, skulle militär vara ett alternativ för att stödja polisen där de tappat mark mot de kriminella, eller är beväpnade militärer på våra gator att dra det alldeles för långt? Lämna gärna din åsikt i kommentarsfältet på Facebook! 

Källa: Stockholm Direkt


log in

reset password

Back to
log in