Kriminellt gäng kapade och drev livsmedelsbutik i Malmö. Polisen: ”Har aldrig varit med om något liknande”

Det kriminella gänget stövlade in i livsmedelsbutiken, slängde ut personalen, och fortsatte kränga varor, enligt Sydsvenskan. Gänget lyckades inte klura ut kassasystemet så de tog...


Det kriminella gänget stövlade in i livsmedelsbutiken, slängde ut personalen, och fortsatte kränga varor, enligt Sydsvenskan. Gänget lyckades inte klura ut kassasystemet så de tog betalt av kunderna via Swish eller cash. När varorna tog slut på hyllorna så gick den ”nya personalen” helt enkelt ut på lagret och fyllde på.

”De kapade alltså en livsmedelsbutik”, säger Matts Attin, stationsbefäl vid Malmöpolisen till Sydsvenskan. ”Jag har varit här i Malmö länge, men aldrig varit med om något liknande”, fortsätter han.

Upprinnelsen till den sensationella kapningen ska tydligen vara att det kriminella gänget tidigare försökt pressa butiksinnehavaren på pengar genom att söka upp denne i hans hem och hota med vapen och våld. När utpressningen inte gav någon frukt valde man att istället ta över butiken och sköta driften och försäljningen.

Efter att fått in tips så skickade polisen dit civila poliser som kunde konstatera att butiken mycket riktigt blivit kapad. De fyra butik-kaparna som för tillfället befann sig i butiken greps och fördes till polisstationen för förhör och delgivning om brottsmisstanke, uppger polisen till Sydsvenskan.

Att en livsmedelsbutik blir kapad och driften tas över måste vara något nytt. Andra sensationella brott mot butiker är det här fenomenet från USA, där stora gäng går in i butiken och helt enkelt plockar på sig vad de vill ha medan personalen hjälplöst bara kan titta på medan hyllorna töms.


log in

reset password

Back to
log in