Klassiker: Filmvisning med Lars Vilks ballar ur


Klassiker! Filmtajm med Lars Vilks i Uppsala. På dagordningen står den iranska konstnärinnan Sooreh Hera’s verk ”Allah ho gaybar”. En fotoserie av homosexuella iranier i Muhammed-masker.

Och allt som oftast när den här filmen står på tapeten så blir det lite tråkig stämning. På premiärvisningen 2007 blev Sooreh Hera mordhotad, och stadsmuseet valde att plocka bort fotoserien från utställningen.

Men tråkig stämning blev det också när Lars Vilks skulle visa filmen i Uppsala 2010. Den homoerotiska bildkavalkaden föll inte flertalet besökare i smaken, och snart yrde det både knytnävar, batonger och religiösa slagord i föreläsningssalen!

Religionsmobbning och kränkning säger vissa. Yttrandefrihet och homosexuellasrättigheter, säger andra!

Kära läsare! WZUP är varken en suspekt studiecirkel på ABF där arga feminister gör potatisstämplar med underliven, eller en miljöpartistisk orienterad tidningsredaktion, och får därför inte ta del av dina skattepengar. Vill du ändå vara säker på att dina surt förvärvade stålar hamnar på vårat fikabord i form av billiga Eldorado-kakor så välkomnar vi varmt donationer och dricks! Swish: 0709249392
What's Your Reaction?
HAHA! HAHA!
4
HAHA!
URK! URK!
0
URK!
WTF?! WTF?!
1
WTF?!
NAAW... NAAW...
0
NAAW...
GRRR... GRRR...
1
GRRR...
*LUV* *LUV*
0
*LUV*
OH YEAH! OH YEAH!
0
OH YEAH!
*SNYFT* *SNYFT*
0
*SNYFT*
WOW! WOW!
0
WOW!

Tänker, tycker, skriver (utan inbördes ordning) om allt möjligt här på WZUP. Föredrar humorgenren men är också en fena på nigeriabrev, bluffakturor och anonyma elaka kommentarer till folk på nätet som han känner sig underlägsen, eller på något sätt avundas.

Klassiker: Filmvisning med Lars Vilks ballar ur

log in

reset password

Back to
log in