Kina förbjuder slöjor, skägg och namnet ”Muhammed”


När det kommer till att bekämpa religiös extremism så går Kina i bräschen. Efter senaste årens våldsdåd med islamistiska motiv i provinsen Xinjiang, där 23 miljoner muslimska kineser bor, så har man beslutat att ta i med hårdhandskarna. Förutom att bannlysa namn med religiös anknytning så har man också stiftat lagar mot slöja och muslimska skägg.

Muslimer i Kina

Så om det var knepigt att komma upp med ett namn tidigare, så är pressen definitivt större nu. Nu är inte längre det värsta som kan hända att namnet skulle rimma på något snuskigt och förpassa barnet till en skolgång i socialt utanförskap. Nej, nu kommer fel namnval innebära att barnet nekas folkbokföring, skolgång, sociala förmåner samt alla medborgerliga rättigheter (nu kanske man inte har så många sociala förmåner och medborgerliga rättigheter i just Kina, men ändå).

The Guardian skriver att namnlistan ännu inte har släppts i sin fulla prakt, och det är oklart exakt vad som kommer klassas som religiösa namn, men enligt ett smakprov av namn så kommer bland andra Islam, Quran, Saddam and Mecca, och då sannolikt även Muhammed, att innefattas av förbudet. Alla namn som på något vis anknyter till halvmånen och stjärnan kommer att strida mot det kommunistiska partiets värdegrund, skriver The Guardian i sin artikel. 

Kära läsare! WZUP är varken en suspekt studiecirkel på ABF där arga feminister gör potatisstämplar med underliven, eller en miljöpartistisk orienterad tidningsredaktion, och får därför inte ta del av dina skattepengar. Vill du ändå vara säker på att dina surt förvärvade stålar hamnar på vårat fikabord i form av billiga Eldorado-kakor så välkomnar vi varmt donationer och dricks! Swish: 0709249392
What's Your Reaction?
HAHA! HAHA!
4
HAHA!
URK! URK!
0
URK!
WTF?! WTF?!
1
WTF?!
NAAW... NAAW...
1
NAAW...
GRRR... GRRR...
0
GRRR...
*LUV* *LUV*
1
*LUV*
OH YEAH! OH YEAH!
6
OH YEAH!
*SNYFT* *SNYFT*
0
*SNYFT*
WOW! WOW!
3
WOW!

Tänker, tycker, skriver (utan inbördes ordning) om allt möjligt här på WZUP. Föredrar humorgenren men är också en fena på nigeriabrev, bluffakturor och anonyma elaka kommentarer till folk på nätet som han känner sig underlägsen, eller på något sätt avundas.

Kina förbjuder slöjor, skägg och namnet ”Muhammed”

log in

reset password

Back to
log in