Kallade polis för ”h*ra” och ”jag ska kn*lla dig” – fick smaka taser

Sedan årsskiftet har ju som bekant den svenska polisen utrustats med det eminenta non-leathal-vapnet ”Taser” på prov. Och nu har Aftonbladet granskat hur den har kommit...


Sedan årsskiftet har ju som bekant den svenska polisen utrustats med det eminenta non-leathal-vapnet ”Taser” på prov. Och nu har Aftonbladet granskat hur den har kommit till användning hittills. Och den tycks verkligen fylla en funktion, faktum är att den redan nu används minst en gång om dagen i Sverige.

I artikeln listats flera fall där den har använts, men det här alternativet är definitivt det mest tillfredsställande! Så här står det i polisrapporten som Aftonbladet tagit del av:

Misstänkt ombeds av polis att sitta ned på en bänk ca tiotalet gånger. Personen kallar poliser för ”hora”, ”Jag ska knulla dig”, ”Tjockis” mm. Går sedan fram till polisman och slår denne på bröstet. Polisman puttar bort misstänkt, som är på väg framåt igen, och ser ut att rikta en spark mot polismannen. Misstänkt trycks bak mot en bänk, och ECV avfyras. Efter en strömcykel fortätter personen att vara mycket aggressiv. Misstänkt ges då en kortare manuell strömcykel, ca 2 sekunder. Personen brottas ned av en polisman samt en ordningsvakt. Misstänkt fortsätter att skrika, sparka, spotta. Ordningsvakt och polis har problem att hålla fast personen. Misstänkt ges då en ARC i baksida höger lår ca 3 sekunder. Fängsel anbringas och personen förs gripen till polisstation.

Vill du ha mer slösurf, intressanta diskussioner, roliga bilder och balla videos i ditt facebook-flöde så släng in en lajk på WZUP. Tryck på gilla-knappen här under. Do it!


log in

reset password

Back to
log in