IS-låt spelades på Mix Megapols frekvens i Malmö

Det var nog många Malmö-bor som satte morgon-spättekaugan i halsstrupen, och kanske några som bröt ut i allsång och spontandans också, när (den förvånansvärt trallvänliga)...


Det var nog många Malmö-bor som satte morgon-spättekaugan i halsstrupen, och kanske några som bröt ut i allsång och spontandans också, när (den förvånansvärt trallvänliga) ISIS-dängan ”For the sake of Allah” spelades upp på Mix Megapols frekvens.

Det var sajten 24malmö.se som var först ut med att uppmärksamma tilltaget, kuppen, eller attentatet, eller vad det nu rimligtvis borde kallas. Under sammanlagt 30 minuter spelades låten upp på repeat på Mix Megapols frekvens från en piratsändare i området.

Händelsen är polisanmäld

”– Det är naturligtvis väldigt allvarligt, i synnerhet när man har spelat upp en låt som handlar om rekrytering till IS. Vi ser det som väldigt allvarligt, och därför polisanmäler vi det”, säger Jakob Gravestam, informationschef på Bauer Media, till 24Malmö.se.

Att skydda sig mot denna typen av angrepp är tydligen väldigt svårt då vem som helst med en piratsändare som är tillräckligt stark kan gå in på någon annans frekvens och börja sända.

Används i rekryteringen till ISIS

Låten ”For the sake of Allah” är på engelska och används flitigt i rekryteringen till terrororganisationen och går ungefär så här…

Vill du ha mer intressanta diskussioner, roliga bilder och feta videos i ditt facebook-flöde så släng in en lajk på WZUP. Tryck på gilla-knappen här under. Do it!


log in

reset password

Back to
log in