HJÄLTEDÅD: Brittisk elitsoldat dränkte ISIS-krigare i lerpöl


Vad specialstyrkor ägnar sig åt brukar alltid vara lite ”hysch-hysch”. Men den här händelsen, som brittiska medier kavlar ut som ett ”hjältedåd”, läckte ut till allmänheten för ett par dagar sedan. Och nu snackar vi blockbuster-manus av Rambo/Blackhawk Down-kalibern!

Bland andra DailyMail skriver om händelsen; En grupp med brittiska SAS-soldater (elitförbandet Special Air Service, ej att förväxla med skandinaviska flygvärdinnor) omringades av ISIS-krigare på en flodbädd efter ett spaningsuppdrag utanför Mosul, Irak.

De brittiska soldaterna hade endast 10 skott kvar på hela gruppen, och antalet inkommande jihadister uppgick till omkring 50. Oddsen såg med andra ord inte särskilt bra ut. Men enligt vittnet som läckt storyn till media var soldaterna medvetna att de skulle torteras om de lade ner sina vapen, och beslutade sig istället för att lämna jordelivet med fanan i topp.

Engelska SAS-soldater i Mosul, Irak. Kanske gruppen som omskrivs i artikeln?

Beväpnade med vad som fanns till hands – knivar, stenar och strids-spadar – tänkte de ”fuck it, i’m Millwall” och stormade mot de fem gånger så många jihadisterna – som blev fullkomligt överrumplade. Antalet döda ISIS-soldater uppgick till 32 stycken efter närstridsbataljen, medan de brittiska elitsoldaterna undkom med skador av varierande karaktär (däribland skottskador). Resterande 18 jihadister flydde när oddsen började jämnas ut.

Om man säger att modern krigsföring bara är teknik och knappar, så var detta en nostalgitripp tillbaks till korstågens era. Vittnet berättar om hur en engelsk soldat dränker en ISIS-krigare i en lerpöl, och därefter stormade mot nästa offer för att slå en sten i dennes ansikte.

Efter sammandrabbningen så vandrade gruppen, skadorna till trots, flera mil till närmsta Peshmerga-läger där de fick skjuts hem till den brittiska förläggningen. Redan två dagar senare var förbandet åter i tjänst, med undantag för de skottskadade soldaterna.

Jädra benknäckargäng alltså!

Kära läsare! WZUP är varken en suspekt studiecirkel på ABF där arga feminister gör potatisstämplar med underliven, eller en miljöpartistisk orienterad tidningsredaktion, och får därför inte ta del av dina skattepengar. Vill du ändå vara säker på att dina surt förvärvade stålar hamnar på vårat fikabord i form av billiga Eldorado-kakor så välkomnar vi varmt donationer och dricks! Swish: 0709249392
What's Your Reaction?
HAHA! HAHA!
7
HAHA!
URK! URK!
2
URK!
WTF?! WTF?!
4
WTF?!
NAAW... NAAW...
2
NAAW...
GRRR... GRRR...
1
GRRR...
*LUV* *LUV*
4
*LUV*
OH YEAH! OH YEAH!
10
OH YEAH!
*SNYFT* *SNYFT*
5
*SNYFT*
WOW! WOW!
4
WOW!

Tänker, tycker, skriver (utan inbördes ordning) om allt möjligt här på WZUP. Föredrar humorgenren men är också en fena på nigeriabrev, bluffakturor och anonyma elaka kommentarer till folk på nätet som han känner sig underlägsen, eller på något sätt avundas.

HJÄLTEDÅD: Brittisk elitsoldat dränkte ISIS-krigare i lerpöl

log in

reset password

Back to
log in