Fritidsgårdens nya regel: Man får bara prata svenska! Rätt eller fel?


Fritidsgården Chill i Gnesta planerar en ny regel: ”SVENSKA SOM ENDA SPRÅK”. Det betyder alltså att inga andra språk ska vara tillåtna att parata inne på fritidsgården. Ja, nu ser väl många av er blonda barn i hitlerjugend-mundering som högläser ur nationalromantiska diktsamlingar framför er. Men riktigt så illa är det förstås inte.

Enligt ungdomsgårdens enhetschef, Klas Jervfors, så är syftet med regeln att säkerställa att alla säger schyssta saker om varandra, att personalen ska förstå barnen, och att nyanlända ungdomar ska prata mer svenska och integreras bättre.

Men förslaget får också kritik. Signe Johannesen som är ordförande i Art Lab Gnesta, som jobbar med att inkludera människor i samhället genom konst (låter lagom flummigt. Funkar säkert skiiit bra) säger till Sveriges Radio att förslaget ”Strider mot ett samhälle jag arbetar för att få till”.

Hon eller han, (oklart, men låter som ett tantnamn va?) fortsätter: ”Det är djupt oroande att vi har ett samhälle där man försöker förbjuda språk och samhällsyttringar som man inte förstår eller inte vill ha”.

Så vad tycker du själv om förslaget, bra eller anus?

Kära läsare! WZUP är varken en suspekt studiecirkel på ABF där arga feminister gör potatisstämplar med underliven, eller en miljöpartistisk orienterad tidningsredaktion, och får därför inte ta del av dina skattepengar. Vill du ändå vara säker på att dina surt förvärvade stålar hamnar på vårat fikabord i form av billiga Eldorado-kakor så välkomnar vi varmt donationer och dricks! Swish: 0709249392
What's Your Reaction?
HAHA! HAHA!
1
HAHA!
URK! URK!
0
URK!
WTF?! WTF?!
3
WTF?!
NAAW... NAAW...
1
NAAW...
GRRR... GRRR...
1
GRRR...
*LUV* *LUV*
15
*LUV*
OH YEAH! OH YEAH!
16
OH YEAH!
*SNYFT* *SNYFT*
1
*SNYFT*
WOW! WOW!
0
WOW!

Tänker, tycker, skriver (utan inbördes ordning) om allt möjligt här på WZUP. Föredrar humorgenren men är också en fena på nigeriabrev, bluffakturor och anonyma elaka kommentarer till folk på nätet som han känner sig underlägsen, eller på något sätt avundas.

Fritidsgårdens nya regel: Man får bara prata svenska! Rätt eller fel?

log in

reset password

Back to
log in