Försökte polisanmäla sin syster – blev själv gripen för ”olaga hot”


En rättskaffens man (nåväl, enligt något annat lands lagstiftning i alla fall) kom in på polisstationen i Växjö med sin syster under tisdagen. Uppenbarligen ansåg mannen att systern gjort sig skyldig till någon form av brottslig aktivitet, och ville därför lämna in en polisanmälan mot henne.

”Men vi kunde ganska snabbt konstatera att det han anklagade sin syster för att han gjort inte var olagligt i Sverige”, säger Emir Bajric, jourhavande förundersökningsledare till Smålandsposten. 

Mannen kände då den där hopplösheten och misstron till rättssamhället som vi alla nog känt någon gång. Men ingen tid att gråta över spilld mjölk, som man säger. Då var det väl inte värre än att brodern fick lösa problemet själv – och döda sin syster i enlighet med rådande lagstiftning (återigen något annat land).

Fast nu skulle rättssystemet svika den rättrådiga brodern än en gång. Att döda sin syster strider nämligen mot svensk lagstiftning. Och faktum är att bara att säga det, och framför allt inne på en polisstation, kommer leda till att man själv åker fast. Och det var just vad som hände.

Brodern kunde gripas inne på polisstationens reception, och under skyddsvisitationen påträffades också en kniv. Under tisdagseftermiddagen beslutade åklagaren att mannen skulle anhållas.  

KÄLLA: SMP

Kära läsare! WZUP är varken en suspekt studiecirkel på ABF där arga feminister gör potatisstämplar med underliven, eller en miljöpartistisk orienterad tidningsredaktion, och får därför inte ta del av dina skattepengar. Vill du ändå vara säker på att dina surt förvärvade stålar hamnar på vårat fikabord i form av billiga Eldorado-kakor så välkomnar vi varmt donationer och dricks! Swish: 0709249392
What's Your Reaction?
HAHA! HAHA!
6
HAHA!
URK! URK!
0
URK!
WTF?! WTF?!
4
WTF?!
NAAW... NAAW...
0
NAAW...
GRRR... GRRR...
1
GRRR...
*LUV* *LUV*
3
*LUV*
OH YEAH! OH YEAH!
1
OH YEAH!
*SNYFT* *SNYFT*
0
*SNYFT*
WOW! WOW!
1
WOW!

Tänker, tycker, skriver (utan inbördes ordning) om allt möjligt här på WZUP. Föredrar humorgenren men är också en fena på nigeriabrev, bluffakturor och anonyma elaka kommentarer till folk på nätet som han känner sig underlägsen, eller på något sätt avundas.

Försökte polisanmäla sin syster – blev själv gripen för ”olaga hot”

log in

reset password

Back to
log in