Förslaget om hur ”Du gamla, du fria” ska skrivas om för att passa våra nyanlända.


Att komma till ett nytt land och inte känna att nationalsången inte faller i ens narcissistiska smak är ju lite av ett icke-problem. Men pastorn Karin Olofsdotter från Falun har ändå bemödat sig att komma upp med en lösning! I en debattartikel som publicerats av Aftonbladet (vem annars?) så föreslår hon att de ”storvulna och imperialistiska” verserna ska bytas ut mot mer ”inkluderande” textrader, som även tar hänsyn till de som kanske inte har sina rötter i Sverige!

”Alla ska med”, påtalar hon. Och är inte en nationalsångs syfte just att skapa samhörighet?! Därför bifogar Karin också en egenkomponerad vers som är lite mer nutidsanpassad. ”Du bär våra minnen, vår framtid, vårt nu, var än vi har rötter här på jorden. Ja, Sverige, du sköna, vårt fosterland är du och jag vill leva, jag vill bo i Norden. Ja, jag vill leva, jag vill bo i Norden”.

Så vad anser du, finns det någon som över huvud taget håller med Karin, eller är det trollar hon bara för att få uppmärksamhet?

Nationalsången i sin nuvarande ”Imperialistiska och oinkluderande” form.

Kära läsare! WZUP är varken en suspekt studiecirkel på ABF där arga feminister gör potatisstämplar med underliven, eller en miljöpartistisk orienterad tidningsredaktion, och får därför inte ta del av dina skattepengar. Vill du ändå vara säker på att dina surt förvärvade stålar hamnar på vårat fikabord i form av billiga Eldorado-kakor så välkomnar vi varmt donationer och dricks! Swish: 0709249392
What's Your Reaction?
HAHA! HAHA!
0
HAHA!
URK! URK!
0
URK!
WTF?! WTF?!
0
WTF?!
NAAW... NAAW...
1
NAAW...
GRRR... GRRR...
11
GRRR...
*LUV* *LUV*
0
*LUV*
OH YEAH! OH YEAH!
0
OH YEAH!
*SNYFT* *SNYFT*
0
*SNYFT*
WOW! WOW!
0
WOW!

Tänker, tycker, skriver (utan inbördes ordning) om allt möjligt här på WZUP. Föredrar humorgenren men är också en fena på nigeriabrev, bluffakturor och anonyma elaka kommentarer till folk på nätet som han känner sig underlägsen, eller på något sätt avundas.

Förslaget om hur ”Du gamla, du fria” ska skrivas om för att passa våra nyanlända.

log in

reset password

Back to
log in