Förslaget: Könsuppdelade hundrastgårdar – ”Porta hanhundar som inte kan tygla sina drifter”

I September förra året skrev nättidningen Stockholm Direkt om Carola som lämnat in ett medborgarförslag om att det ska anläggas en könsseparerad hundrastgård på Södermalm....


I September förra året skrev nättidningen Stockholm Direkt om Carola som lämnat in ett medborgarförslag om att det ska anläggas en könsseparerad hundrastgård på Södermalm. Idén kom hon på när hon inte fick lov att släppa lös sin löpande tik i hundrastgården för att det ”skulle göra hanhundarna galna”, berättar hon för Stockholm Direkt. Efter lite research upptäckte hon att det inte finns en enda rastgård i hela Sverige för löpande tikar.

När tidningen frågar Hans Rosenberg på Svenska Kennelklubben om det inte är könsdiskriminering svarar han att ”Nej. Det handlar om djur. Inte människor”. Men Carola håller inte med. ”Att ingen ens kommit på tanken att man kan porta hanhundarna istället som inte kan tygla sina drifter speglar verkligen könsdiskrimineringen i vårt samhälle. Att patriarkatet följer med ända in på hundgårdarna hade jag aldrig kunnat tro”, säger hon till Stockholm Direkt.

Nu hoppas hon att hennes förslag ska väcka debatten och så småningom leda till att det finns minst en könsseparerad hundrastgård för tikar i varje stadsdel.

Källa: Hon kräver könsuppdelad hundrastgård
Foto: Wikimedia Commons, Simonxag

Vill du ha mer slösurf, intressanta diskussioner, roliga bilder och balla videos i ditt facebook-flöde så släng in en lajk på WZUP. Tryck på gilla-knappen här under. Do it!


log in

reset password

Back to
log in