Forskning: Öl effektivare än värktabletter mot smärta

Se där ja, äntligen lite goda nyheter! Har du inte lite värk i kroppen? Ont i huvudet kanske? Mus-arm? Träningsvärk? Eller Bara lite allmän gubbvärk...


Se där ja, äntligen lite goda nyheter! Har du inte lite värk i kroppen? Ont i huvudet kanske? Mus-arm? Träningsvärk? Eller Bara lite allmän gubbvärk och hängighet för att du är fet och rör dig alldeles för lite? I så fall är det nog bäst att du stannar hemma från jobbet ett par dagar och dricker bärs istället. I alla fall om man ska tro på den senaste medicinska forskningen!

För enligt det här reportaget som sändes tidigare i år (ja, ja, förra året då, jävla besserwisser. Glömde det. Ingen gillar en smart ass!) så visar studier utförda på universitetet i G..gri…Grinndish? (Quiddish? Universitetet för Quiddish? Hör fan inte vad dom säger) att öl är effektivare mot smärta än vad tabletter med paracetamol är.

Och kanske en cigg på det?

Så snart kan det vara en realitet att doktorn ordinerar en sjukskrivning och en ordentlig kur öl! Dessutom visar studier som jag själv utfört att öl också har en överlägsen effekt mot att lindra psykiska bekymmer, orsakade av vuxenlivets ansvar och förpliktelser och den ambitionsdödande familjen. Dock på extremt kort sikt. Dagen efter slår bekymmerna tillbaks med dubbelkraft.

Hur som helst, här har du reportaget! Alldeles för bra för att vara källkritiskt emot! (text: @martinklinden)

Vill du ha mer slösurf, intressanta diskussioner, roliga bilder och balla videos i ditt facebook-flöde så släng in en lajk på WZUP. Tryck på gilla-knappen här under. Do it!


log in

reset password

Back to
log in