Flera incidenter där poliser och väktare misshandlats under den gångna veckan

Enligt en undersökning som Polisförbundet gjorde år 2017 upplever 7 av 10 poliser att utsattheten för hot och våld har ökat de senaste åren. Och...


Enligt en undersökning som Polisförbundet gjorde år 2017 upplever 7 av 10 poliser att utsattheten för hot och våld har ökat de senaste åren. Och kollar man på nyhetsrapporteringen den senaste veckan så bör nog oron tas på allvar. I onsdags misshandlades en polis så illa på en busstation i Skövde att han förlorade medvetandet och fick flera tänder utslagna.

En som har stenkoll på läget är den alltid så briljanta Tino Sanandaji som har knåpat ihop ett Facebookinlägg om den rådande situationen. Utöver den ovan nämnda misshandeln listar han en handfull andra incidenter där polis och väktare misshandlats under den gångna veckan (sex händelser, så det blir en så där läbbig bebishand med en liten död extratumme som hänger och slänger vid sidan).

• Borås: Polisen Patrik misshandlad av ungdomsgäng på badhus

• Flen: Vakt attackerades i matsal – fick käken sparkad ur led

• Västervik: Polis skadad i storbråk – gärningsman elchockad

• Uppsala: Väktare misshandlad på Systembolaget

• Malmö: Misshandlade väktare – greps av polis

• Gävle: Väktare misshandlades i Andersberg

”En förklaring är att Sverige skurit antal poliser per invånare samtidigt som våldet ökat, vilket tillåtit kriminella att flytta fram sina positioner. Antal poliser måste öka lika mycket som befolkningen för bibehållen polistäthet, och mer när man därtill har ökad kriminalitet”, skriver Tino Sanandaji i inägget.

Även Polisfacket har reagerat och försöker nu sätta press på ledningen att poliser inte längre ska behöva skickas ensamma in i farliga situationer.

Källor: Expressen, Metro, Aftonbladet, SVT

Vill du ha mer slösurf, intressanta diskussioner, roliga bilder och balla videos i ditt facebook-flöde så släng in en lajk på WZUP. Tryck på gilla-knappen här under. Do it!


log in

reset password

Back to
log in