Facket utbildar medlemmarna i samtalsmetoder mot ”fikarumsrasister”


Dagens Arbete berättar idag att flera fackförbund börjat utbilda sina medlemmar i samtalsmetoder för att avväpna de så kallat ”fikarumsrasisterna”. Enligt Hans Palmqvist på Metall har det till och med gått så långt att vissa medarbetare inte ens vill gå rast för att rasisterna sitter där och skyller allt på invandrarna.

Därför skickas nu flera förtroendevalda iväg på kurser där man lär sig att parera Truck-Benny när han börjar orera om att ”i så fall borde man inte få säga vitlök heller”, och föra samtalet tillbaks till Annette i receptionens suddiga mobilbilder från barnbarnens konfirmation.

Micke Larsson, avdelningsordförande för Pappers avdelning 53, har genomgått flera av kurserna och besitter nu mästerliga metoder i fikarumskrigande. ”Man kan till exempel påpeka rena felaktigheter i vissa påståenden. Ju mer kunskap man har, desto bättre argument får man”, säger han till Dagens Arbete.

Slöseri med resurser säger vi. ”If you can’t beat them, join them”, som man brukar säga. Så vad anser du, är det ett ypperligt initiativ för att städa upp samtalsklimatet, eller maskerade DDR-fasoner för att indoktrinera medlemmarna i den varma pk-gemenskapen?

Fika som man kanske bör undvika om man vill avstyra konflikter. Och Finska pinnar då också, förstås…
Kära läsare! WZUP är varken en suspekt studiecirkel på ABF där arga feminister gör potatisstämplar med underliven, eller en miljöpartistisk orienterad tidningsredaktion, och får därför inte ta del av dina skattepengar. Vill du ändå vara säker på att dina surt förvärvade stålar hamnar på vårat fikabord i form av billiga Eldorado-kakor så välkomnar vi varmt donationer och dricks! Swish: 0709249392
What's Your Reaction?
HAHA! HAHA!
3
HAHA!
URK! URK!
0
URK!
WTF?! WTF?!
0
WTF?!
NAAW... NAAW...
0
NAAW...
GRRR... GRRR...
0
GRRR...
*LUV* *LUV*
0
*LUV*
OH YEAH! OH YEAH!
1
OH YEAH!
*SNYFT* *SNYFT*
0
*SNYFT*
WOW! WOW!
0
WOW!

Tänker, tycker, skriver (utan inbördes ordning) om allt möjligt här på WZUP. Föredrar humorgenren men är också en fena på nigeriabrev, bluffakturor och anonyma elaka kommentarer till folk på nätet som han känner sig underlägsen, eller på något sätt avundas.

Facket utbildar medlemmarna i samtalsmetoder mot ”fikarumsrasister”

log in

reset password

Back to
log in