Nya siffror från BRÅ: Antal anmälda våldtäkter ökar

Egentligen helt sjukt att våldtäkter fortfarande existerar år 2017. Och ännu mer sjukt att de faktiskt tycks  öka…  Det är SVT Nyheter som skriver om...


Egentligen helt sjukt att våldtäkter fortfarande existerar år 2017. Och ännu mer sjukt att de faktiskt tycks  öka… 

Det är SVT Nyheter som skriver om BRÅ’s senaste rapport om anmälda sexualbrott under det gångna året, och siffrorna ser inte bra ut! Enligt rapporten så ökade antalet anmälda våldtäkter med hela 10% under 2017 jämfört med 2016. Totalt har 7370 våldtäkter anmälts. 

Antalet sexuella ofredanden har också ökat. Kanske inte lika markant, men de 11 000 ofredanden som anmäldes under 2017 innebar en ökning på 3% från året innan.

Och kollar man på en tioårsperiod så är ökningen i våldtäktsstatistiken än mer chockerande – hela 35%. Dock ska man ha i åtanke att lagstiftningen ändrats under den perioden, vilket också har bidragit en viss del till ökningen, säger BRÅ’s utredare till SVT Nyheter.

Throwback till när SVT, Soc och Polisen utmålade våldtäktsmännen som offer, men glömde kvinnan

Vill du ha mer slösurf, intressanta diskussioner, roliga bilder och balla videos i ditt facebook-flöde så släng in en lajk på WZUP. Tryck på gilla-knappen här under. Do it!


log in

reset password

Back to
log in