Dagens karma: Tjuvjägare uppkäkad av lejonflocken som han jagade

Här har du ett skolboksexempel på när jägaren blir den jagade. Det är liksom den renaste formen av karma som universum kan framställa! Kvarlevorna av...


Här har du ett skolboksexempel på när jägaren blir den jagade. Det är liksom den renaste formen av karma som universum kan framställa!

Kvarlevorna av en tjuvjägare hittades nämligen i naturreservatet Ingwelala i Sydafrika, skriver lokaltidningen Sowetan. Eller kvarlevor och kvarlevor, enligt rapporter var det inte särskilt mycket att hänga i granen; ett illa sargat huvud som agerat tuggleksak, och några jaktbössor (vore sjukt bisarrt att hänga i granen faktiskt, och skulle förmodligen vara en stämningsdödare och kräva en grundlig förklaring när släkten kommer på julafton).

Mer än så fanns inte kvar av busen, som enligt uppgifter gett sig ut i parken ett par dagar tidigare för att jaga just den lejonflocken som han sedan blev middag åt. Enligt lokalbefolkningen ska hjärtskärande skrik ha hörts från parken under natten, men när polisen nådde fram till platsen var mannen redan död (och uppkäkad).

Och även om det nu är en tjuvjägare mindre på savannen så är tjuvjakt fortfarande ett väldigt stort problem i Sydafrika. Marknaden är lukrativ och det finns kiosk-mongon som betalar upp till 80 000 kronor för ett lejonskelett, 35 000 för en päls, och 6 000 för lejontänder, skriver Daily Mail (fast med ett mer moget och vårdat ordval).

Vill du ha mer slösurf, intressanta diskussioner, roliga bilder och balla videos i ditt facebook-flöde så släng in en lajk på WZUP. Tryck på gilla-knappen här under. Do it!


log in

reset password

Back to
log in