CNN anklagas för ”Fake news” – iscensatte muslimsk manifestation mot terror


Efter terrorattacker brukar muslimer, från vissa håll, beskyllas för att inte ta avstånd från terrorn som utförts i namnet av deras religion. Men efter attacken i London, som dödade 7 och skadade 48, så var det annorlunda! I ett nyhetsreportage som CNN sände så kunde man se sörjande muslimer som tydligt manifesterade mot terrorn med banderoller och tryckta skyltar.

Men nu anklagas allt vara bluff och ”fake news”. Det var frilansjournalisten ”@markantro” som postade en film på Twitter där CNN’s reporter Becky Anderson och hennes nyhetsteam arrangera en ”fejkad” muslimsk manifestation mot terrorn. Och nu sluter flera etablerade journalister upp bakom påståendet och riktar skarp kritik mot CNN.

Enligt anklagelserna så lämnar först två ljushyade poliser inspelningsplatsen till förmån för två poliser med mellanöstern-ursprung. Därefter placerar nyhetsteamet noggrant ut ”demonstranterna”, och enligt uppladdaren till filmen printades även budskapen på plakaten ut av kamerateamet och gavs till deltagarna på plats.

Men CNN själva tillbakavisar strängeligen anklagelserna om att reportaget skulle vara fake news. Enligt CNN är det ett helt vanligt förfarande. Demonstranterna var i krokarna, och polisen släppte dem genom avspärrningarna till förmån för nyhetsinslaget – det var allt. Inga konstigheter.

Vad anser du själv? Är det ett rättvist sätt att förmedla verkligheten, eller är det ett solklart fall av ”fake news”?

Kära läsare! WZUP är varken en suspekt studiecirkel på ABF där arga feminister gör potatisstämplar med underliven, eller en miljöpartistisk orienterad tidningsredaktion, och får därför inte ta del av dina skattepengar. Vill du ändå vara säker på att dina surt förvärvade stålar hamnar på vårat fikabord i form av billiga Eldorado-kakor så välkomnar vi varmt donationer och dricks! Swish: 0709249392
What's Your Reaction?
HAHA! HAHA!
1
HAHA!
URK! URK!
0
URK!
WTF?! WTF?!
1
WTF?!
NAAW... NAAW...
0
NAAW...
GRRR... GRRR...
1
GRRR...
*LUV* *LUV*
0
*LUV*
OH YEAH! OH YEAH!
0
OH YEAH!
*SNYFT* *SNYFT*
0
*SNYFT*
WOW! WOW!
0
WOW!

Tänker, tycker, skriver (utan inbördes ordning) om allt möjligt här på WZUP. Föredrar humorgenren men är också en fena på nigeriabrev, bluffakturor och anonyma elaka kommentarer till folk på nätet som han känner sig underlägsen, eller på något sätt avundas.

CNN anklagas för ”Fake news” – iscensatte muslimsk manifestation mot terror

log in

reset password

Back to
log in