Bara i Sverige: Polis bussade hunden på flyende klottrare – Nu får polisen böta 15 000


Jag måste bara säga att det här känns oerhört ”Sverige 2017”. En av polisens hundförare påträffar två slynglar i fullfärd med att besudla en gångtunnel med ”fräna”, men för samhället ack så kostsamma ”tags”. Tuffa ord alltså. Skrivet på ett tufft sätt. Sjukt ovärt i förhållande till kostnaden alltså.

I ögonblicket så uppskattade polisen att skadegörelsens omfattning var  ”grov” (”uppskattade” som i ”bedömde” då alltså. Inte som att han tyckte att det var bra), sådana saneringskostnader kan bli enorma för skattebetalarna, och därför var det extra angeläget att få fast på brottslingarna.

Då de inte stannade på uppmaning från polisen, så valde han att bussa vovven efter dem. Och hunden var en ”duktig pojke” och gjorde sitt jobb. Han jagade ifatt klottrarna och stoppade den ena resolut genom att sätta tänderna i honom. ”Bra, alltid uppskattat med en polis som gör sitt jobb”, tänker du. Men så tänker inte domstolen!

Nu har det nämligen tagit otaliga jurister svindyra timmar under tre års tid att komma fram till att beslutet, som polisen bara hade ett par sekunder på sig att fatta, var felaktigt. Efter noggrant övervägande i allt från Tigsrätten, till Hovrätten, och Högsta Domstolen så dömdes polismannen för ”tjänstefel”. Brottet hade ju upphört i och med att gärningsmännen flydde, så det var inte tillräckligt motiverat att bussa vovven efter dem, menar juristerna.

Polismannen döms således till att betala 14 800 i dagsböter, 500 kronor till brottsofferfonden och 7000 kronor i försvarskostnader. Om klottraren dömdes framgår inte av domen (då det är ett separat fall), som du kan läsa HÄR. Händelsen skrevs först om i nättidningen Blåljus, som skildrar polisens vardag.

Här har du en annan ”duktig pojke” som stoppar en yx-galning som lever rövare i centrala Göteborg:

Kära läsare! WZUP är varken en suspekt studiecirkel på ABF där arga feminister gör potatisstämplar med underliven, eller en miljöpartistisk orienterad tidningsredaktion, och får därför inte ta del av dina skattepengar. Vill du ändå vara säker på att dina surt förvärvade stålar hamnar på vårat fikabord i form av billiga Eldorado-kakor så välkomnar vi varmt donationer och dricks! Swish: 0709249392
What's Your Reaction?
HAHA! HAHA!
0
HAHA!
URK! URK!
1
URK!
WTF?! WTF?!
1
WTF?!
NAAW... NAAW...
0
NAAW...
GRRR... GRRR...
2
GRRR...
*LUV* *LUV*
0
*LUV*
OH YEAH! OH YEAH!
1
OH YEAH!
*SNYFT* *SNYFT*
0
*SNYFT*
WOW! WOW!
1
WOW!

Tänker, tycker, skriver (utan inbördes ordning) om allt möjligt här på WZUP. Föredrar humorgenren men är också en fena på nigeriabrev, bluffakturor och anonyma elaka kommentarer till folk på nätet som han känner sig underlägsen, eller på något sätt avundas.

Bara i Sverige: Polis bussade hunden på flyende klottrare – Nu får polisen böta 15 000

log in

reset password

Back to
log in