Alice Teodorescu vs. Jan Helin – Varför har folket tappat förtroende för media?


Förr kunde man punktera debatter genom att langa upp tidningen med ett triumferande flin och ba: ”men kolla själv om du inte tror mig, det står ju i tidningen”, så hade man satt punkt för den diskussionen. Så har det liksom varit sedan Gutenbergs dagar. Fram tills typ år 2015. Och jag vill påstå att det var sociala medier som sabbde det för ”gammelmedia” på senare tid.

Plötsligt kunde Gunilla från Säffle, som hoppade av gymnasiet -76 och varit sjukpensionär sedan dess, nå ut till 9,000,000 människor när hon gnällde om sin verklighet, som innefattade allt från hemorrojdblommningar till fuskande invandrare. Och det skulle visa sig att betydligt fler delade Gunillas världsbild än den hårt vänsterskolade journalisten som matats med kaffe-latte i nappflaska av sina två pappor sedan barnsben (och säkerligen fortfarande än idag) och som nu skildrar flyktingkrisen från en tjusig tidningsredaktion i centrala Stockholm.

Och spiken i kistan blev sannolikt när Amerikas president, världens mäktigaste man, började simulera cp-ryck och skräna ”fake news” i tid och otid. Här nedan följer gårdagens debatt i Aktuellt mellan Teodorescu (seriöst, jag skrev namnet själv. Jag copy-pastade inte. Jag vet att ni inte tror mig, men seriöst. Jag lovar!) och Helin, som har vitt skilda åsikter om ämnet. Vem har rätt?

Kära läsare! WZUP är varken en suspekt studiecirkel på ABF där arga feminister gör potatisstämplar med underliven, eller en miljöpartistisk orienterad tidningsredaktion, och får därför inte ta del av dina skattepengar. Vill du ändå vara säker på att dina surt förvärvade stålar hamnar på vårat fikabord i form av billiga Eldorado-kakor så välkomnar vi varmt donationer och dricks! Swish: 0709249392
What's Your Reaction?
HAHA! HAHA!
3
HAHA!
URK! URK!
0
URK!
WTF?! WTF?!
1
WTF?!
NAAW... NAAW...
0
NAAW...
GRRR... GRRR...
0
GRRR...
*LUV* *LUV*
0
*LUV*
OH YEAH! OH YEAH!
1
OH YEAH!
*SNYFT* *SNYFT*
0
*SNYFT*
WOW! WOW!
1
WOW!

Tänker, tycker, skriver (utan inbördes ordning) om allt möjligt här på WZUP. Föredrar humorgenren men är också en fena på nigeriabrev, bluffakturor och anonyma elaka kommentarer till folk på nätet som han känner sig underlägsen, eller på något sätt avundas.

Alice Teodorescu vs. Jan Helin – Varför har folket tappat förtroende för media?

log in

reset password

Back to
log in