Adam är ”transracial” – föddes som vit amerikan men känner sig filippinsk

Adam Wheeler föddes som vit amerikan i Florida men har aldrig riktigt känt sig bekväm med sin etnicitet. Och när han kollade dokumentärer och reseprogram...


Adam Wheeler föddes som vit amerikan i Florida men har aldrig riktigt känt sig bekväm med sin etnicitet. Och när han kollade dokumentärer och reseprogram på tv insåg han snart vad som var felet – han var egentligen en filippinier… född i fel… etnicitet!

”– När jag är kring filippinsk musik, mat och kultur så känner jag mig äntligen som om jag är i mitt eget skinn”, säger Adam Wheeler, som nu bytt namn till det betydligt mer filippinsk-klingande ”Ja Du”, till WTSP.

Kör tuk-tuk

Men förutom byta namn och sitta klistrad framför filippinsk tv så har Adam också köpt en tuk-tuk som han cruisar runt i Tampa-trafiken med. Han har dessutom skapat en Facebooksida (Trans racialism support group) för likasinnade som känner att dom innerst inne kommer från ett land som dom egentligen inte gör.

Källor: Metro.co.uk, New York Post, DailyMail, WTSP

Vill du ha mer intressanta diskussioner, roliga bilder och feta videos i ditt facebook-flöde så släng in en lajk på WZUP. Tryck på gilla-knappen här under. Do it!


log in

reset password

Back to
log in